Vi har öppet veckor 43-44 och 47-48 må-fre 9-17

Aktuellt

Till uppfödaren: Progesteron test och svaret genast vid besöket!

Blodkoaguleringen av sälskapsdjur kan undersökas på vår klinik. Detta kollas oftast vid förgiftningsfall (råttgift), före operationer och vid leversjukdomar.

PETMEDDATA används på Wasavet om ägaren vill: läs mera www.petmeddata.com

 

VÅR KLINIK HAR OCKSÅ ANDRA SPECIALTJÄNSTER  SOM:

TITTHÅLSOPERATIONER, som steriliseringar av tikar : Wasavet är den ända kliniken i nejden som gör titthålssteriliseringar på hundar.

TITTHÅSLTERILISERINGAR AV TIKAR: Tikar kan steriliseras ca. 3 – 4 månader efter löptid. I fall man inte vill ha valpar, rekommenderas steriliseringen av tiken.  Titthålsterilisering är ett bra alternativ att operera tikar utan smärta! Om man vill kan man boka kontrolltid före operationen. På kontrollbesöket gör veterinären en klinisk undersökning och man kan diskutera om tikens hälsa och eftervård angående operationen.  Man kan också boka direkt tid för operation, speciellt om djuret är friskt.

Wasavet är den enda kliniken i Vasa som opererar genom titthål och gör endoskopi (kamera) öronsköljningar. Läs mera på patientinstruktioner eller kontakta oss !

Katter steriliseras vanligtvis utan titthål eftersom operationen är så pass liten.

ENDOSKOP -ÖRONSKÖLJNINGAR: Kom ihåg i fall din hund ( katt) har kroniska öronproblem!

ÖRONSKÖLJNING MED ENDOSKOPI betyder att hunden / katten sover i narkos och öronen sköljs med ett intrument som är utrystad med kamera. Man sköljer med sterilt vatten och samtidigt håller koll med kameran. Bilden av sköljningen syns på en skärm. Man ser exakt vad som händer och hur öronkanalen och trumhinnan ser ut. Öronen blir verkligen rena!

GÅNGTEST : Wasavet har också rättigheter att utföra Kennelförbundets gångtest i Vasa. Mera om gångtest på www.kennelliitto.fi

DISTICHIASIS behandlingar: Om hunden eller katten har extra ögonfrans! En ny electrolysis epilator för att ta bort extra ögonfrans som pickar mot ögat. Bara ögonläkare änvänder den. Om ditt djur har sånt problem, boka en tid till oss.