Vi har öppet veckor 43-44 och 47-48 må-fre 9-17 OCH jULVECKA / MELLANDAGARNA

Öronsköljning med endoskop och titthålsoperationer

ÖRONSKÖLJNING MED ENDOSKOPI eller så kallad video öronsköljning betyder att hunden / katten sover i narkos och öronen sköljs med ett intrument som är utrystad med kamera. Man sköljer med sterilt vatten och samtidigt håller koll med kameran. Bilden av sköljningen syns på en skärm. Man ser exakt vad som händer och hur öronkanalen och trumhinnan ser ut. Öronen blir verkligen rena!

Öronsköljning med endoskopi är ett utmärkt sätt att få ditt husdjur inflammerade öra helt rent, vilket är en förutsättning för att förbättra öronproblem! Vid kronisk öroninflammation sköljs örat rent från ansamlad smuts med sterilt vatten och allt följs på bildkskärm.

Vi är den enda kliniken i Vasa som gör öronsköljningar med kamera. Detta är en jätte bra ide för hundar och katter med kroniska öronproblem.

TITTHÅLSOPERATIONER, som steriliseringar av tikar : Wasavet är den ända kliniken i nejden som gör titthålssteriliseringar på hundar. Man använder endoskop som är en liten kamera på titthålsoperationerna. Bilden synns på en stor skärm och därför behövs inga stora öppningar som gör vävnadskada. Kroppen återhämtar sig mycket snabbare efter en titthålsoperation jämfört med de vanligtvis utförda öppna operationer.

TITTHÅSLTERILISERINGAR AV TIKAR: Tikar kan steriliseras ca. 3 – 4 månader efter löptid. I fall man inte vill ha valpar, rekommenderas steriliseringen av tiken. Titthålsterilisering är ett bra alternativ att operera tikar utan smärta! Om man vill kan man boka kontrolltid före operationen. På kontrollbesöket gör veterinären en klinisk undersökning och man kan diskutera om tikens hälsa och eftervård angående operationen. Man kan också boka direkt tid för operation, speciellt om djuret är friskt. (Katter steriliseras vanligtvis utan titthål eftersom operationen är så pass liten.)

Med endoskop kan göras också följande ingrepp:

  • kryptorkid kastrering
  • provtagning från levern
  • urinstensborttagning
  • fästning av magsäcken  i förebyggande syfte för vridning

Förmåner med endoskopingrepp:

  • mindre smärta
  • snabbare återhämtning
  • mindre sår
  • mindre blödningar
  • bra insikt i det opererade området

Fråga mer om endoskopingrepp på vår klinik!
Tel: 06 312 1112