Olemme avoinna viikot 43-44 ja 47-48 ma-pe 9-17 SEKÄ JOULUVIIKOLLA JA VÄLIPÄIVINÄ

TÄHYSTYSKORVAHUUHTELUT: Tähystyksellä tehtävässä huuhtelussa korva puhdistetaan todella hyvin. Tämä on suositeltava hoito kroonistuneisiin korvatulehduksiin sekä koirilla että kissoilla.

Tähystyksellä tai videoendoskoopilla korvahuuhtelu tarkoittaa, että koira / kissa on narkoosissa ja korvakäytävään mennään kameralla, jossa on huuhtelupää. Korvakäytävää  huuhdellaan steriilillä vedellä niin kauan, että se on täysin puhdas ja tärykalvo näkyy tietokoneen ruudulla. Kamera on siis huuhtelulaitteen päässä, joka laitetaan korvan sisälle. Kuva kamerasta näkyy tietokoneen suurella näytöllä niin, että siitä erottaa pienimmätkin yksityiskohdat.

Tähystyskorvahuuhtelu on loistava keino saada lemmikin tulehtunut korva täysin puhtaaksi, mikä on edellytys korvaongelmien parantumiseen! Kroonistuneissa korvatulehduksissa korvaan kertynyt lika ja tulehduserite huuhdellaan pois steriilillä vedellä, ja toimenpidettä seurataan kuvaruudulla. Tarvittaessa voidaan ottaa myös näytepaloja korvan sisältä.

TÄHYSTYSLEIKKAUKSET KUTEN NARTTUKOIRIEN STERILISAATIO. Tähystysleikkaus  tarkoittaa, että potilas leikataan pienistä aukoista kameran kanssa niin, että kuva toimenpiteestä kirurgille tulee isolle kuvaruudulle. Kirurgin ei tarvitse tehdä isoja aukkoja potilaaseen ja siten aiheuttaa paljon kudosvauriota. Kun kudosvaurioita tulee vähemmän, potilas on vähemmän kipeä.

TÄHYSTYS-STERILISAATIOT: Narttukoirat kannattaa steriloida, jos pentuja ei ole suunnitteilla. Näin ennaltaehkäistään ei-toivottuja tiineyksiä ja kohtutulehduksia. Leikkaus tehdään yleensä juoksujen välissä, noin 3 -3,5 kuukautta edellisestä juoksusta. Tähystyksellä leikattu koira toipuu erinomaisesti ja ilman kipuja. Ennen leikkausta koiralle voi varata lyhyen terveystarkastuksen, jossa koira tutkitaan kliinisesti ja keskustellaan läpi sen terveystilanne sekä leikkauksen jälkihoito. Terveelle koiralle leikkauksen voi varata kuitenkin myös ilman ennakkokäyntiä. 

Tähystysleikkauksella voidaan tehdä lisäksi seuraavia leikkauksia:

  • piilokivesleikkaus
  • maksan koepalojen otto
  • virtsakivileikkaus
  • mahalaukun ennaltaehkäisevä kiinnitys mahalaukun kiertymän varalta

Tähystysleikkauksen edut:

  • vähemmän kipua
  • nopeampi toipuminen
  • pienemmät haavat
  • vähemmän verenvuotoa
  • loistava näkyvyys leikkausalueelle

Kysy lisää tähystystoimenpiteistä klinikaltamme!
Puh: 06 312 1112