Olemme avoinna viikot 43-44 ja 47-48 ma-pe 9-17

Hammastutkimukset aloitetaan pentuvaiheessa purennan tarkistamisella. Mahdolliset purentaviat pitäisi havaita jo pentuvaiheessa. Pennuilla seurataan myös maitohampaiden poistumista ja pysyvien hampaiden ilmestymistä. Joskus maitohampaita täytyy poistaa pysyvien hampaiden tieltä.

Hampaiden kunto tarkistetaan yleensä jokaisella rokotuskäynnillä.  Kun lemmikille alkaa kertyä hammaskiveä, on viimeistään aika perusteellisempaan hammashoitoon.

Ammattimainen hammaskivenpoisto tehdään inhalaationarkoosissa, jolloin narkoosikaasut annostellaan henkitorveen laitetun tuubin kautta. Tämä tuubi estää bakteerien ja hammaskivenpalojen pääsyn lemmikin hengitysteihin.

Koska hampaiden terveyttä ei hereilläolevalla eläimellä pysty luotettavasti arvioimaan, eläin nukutetaan hammaskivenpoistoon ja samalla tehdään myös hampaiden kunnon arvionti. Käytössä on ientaskumittari, jolla mitataan ientaskujen syvyys ja mahdollinen luukato huonon hampaan ympärillä. Tarvittaessa voidaan ottaa hammasröntgenkuvat diagnoosin varmistamiseksi.  Tavallisimmat löydökset ovat parodontiitti ja hammasmurtumat, kissoilla hammassyöpymät.

Wasavetissä suun löydökset merkitään hammaskarttaan, jonka omistaja saa halutessaan mukaan.