Olemme avoinna viikot 43-44 ja 47-48 ma-pe 9-17

Leikkaukset

Teemme WasaVet -klinikallamme sekä avoleikkauksia että tähystysleikkauksia. Esittelemme eri leikkaustapoja alla, lue lisää.

Avoleikkaukset:

Avoleikkauksilla tehdään yleensä pattien ja kasvainten poistot. Joskus myös vatsaonteloleikkaukset tehdään avoleikkauksena, kun näkyvyyttä ja tilaa tarvitaan enemmän kuin tähystysleikkauksella olisi mahdollista.

Tähystysleikkaukset:

Tähystysleikkaus tarkoittaa, että potilas leikataan pienistä aukoista kameran kanssa niin, että kuva toimenpiteestä kirurgille tulee isolle kuvaruudulle. Kirurgin ei tarvitse tehdä isoja aukkoja potilaaseen ja siten aiheuttaa paljon kudosvauriota. Kun kudosvaurioita tulee vähemmän, potilas on vähemmän kipeä.

Tähystys-sterilisaatiot: Narttukoirat kannattaa steriloida, jos pentuja ei ole suunnitteilla. Niin ennaltahkäistään ei-toivottuja tiineyksiä ja kohtutulehduksia. Leikkaus tehdään yleensä juoksujen välissä, noin 3 -3,5 kuukautta edellisestä juoksusta.

Tähystyksellä narttukoira toipuu erinomaisesti ilman kipuja.

Ennen leikkausta koiralle voi varata lyhyen terveystarkastuksen, jossa koira tutkitaan kliinisesti ja keskustellaan läpi sen terveystilanne sekä leikkauksen jälkihoito. Terveelle koiralle leikkauksen voi varata kuitenkin myös ilman ennakkokäyntiä. (Kissojen sterilisaatio on toimenpiteenä erittäin nopea, eikä vaadi samanlaista tähystysleikkausta lääkinnällisine hiilidiokseineen. Narttukissat eivät hyödy varsinaisesta tähystys-sterilisaatiosta, koska taitava eläinlääkäri sterilisoi kissan erittäin nopeasti ja pienestä aukosta muutenkin.

Tähystysleikkauksella voidaan tehdä lisäksi seuraavia leikkauksia:

  • Piilokivesleikkaus
  • Maksan koepalan otto
  • Virtsakivileikkaus
  • Mahalaukun ennaltaehkäisevä kiinnitys mahalaukun kiertymän varalta

Tähystysleikkauksen edut:

  • Vähemmän kipua
  • Nopeampi toipuminen
  • Pienemmät haavat
  • Vähemmän verenvuotoa
  • Loistava näkyvyys leikkausalueelle

Narkoosi on syvä nukutus toimenpiteitä ja leikkauksia varten. 

Potilas tutkitaan tarkasti ennen jokaista nukutusta. Vanhat potilaat ja leikkausriskipotilaat tarvitsevat joskus tarkemmat tutkimukset ennen narkoosia (mm. verinäytteet, sydänultraus).

Kaikissa leikkauksissa nukkuvaa potilasta ja sen ruuminlämpöä seurataan tarkasti koko leikkauksen ajan anestesiavalvontalaitteita apuna käyttäen.

Yleensä potilas kotiutuu leikkauspäivänä kotihoito-ohjeiden kera. Pidämme leikkauspotilaat mielellämme leikkauksen jälkeen muutaman tunnin klinikalla tehohoidossa heräämössämme, jossa on rauhallista ja sopivan himmeä valaistus. Näin voimme seurata, että lemmikki herää rauhassa kivuttomana.

Mitä tulee muistaa, kun tuot lemmikkisi klinikalle leikkaukseen tai se rauhoitetaan/nukutetaan toimenpidettä varten?

Leikkaukseen tulevan lemmikin tulee olla puhdas eli huolehdi tarvittaessa lemmikkisi pesusta. Varmista eläinlääkäriltä myös mahdolliset rajoitukset ruoan antamisen suhteen ennen leikkausta.

Ota mukaan pari puhdasta peittoa tai pyyhettä, kun noudat lemmikkisi. Lemmikin voi siten viedä lämpimästi niihin kiedottuna takaisin kotiin, kun se on valmis kotiutumaan.

 

 

Varaa aikasi tänään netistä tai puhelimitse!

Jos et ole varma, mikä toimenpide sinun tulee varata, soitathan meille.

Katso myös muut palvelumme

C2FE23F1-C126-40D8-A872-6B2F5BCA7956

Pienet haavat ja hyvä toipuminen ilman kipuja

Sydän­tutkimukset

Missä tilanteissa sydämen ultraäänitutkimus on tarpeen? On tärkeää tunnistaa sydänsairaudet ajoissa lemmikin hyvän elämänlaadun varmistamiseksi.

Hammashoito

Puhdas ja terve suu on lemmikin hyvinvoinnin perusta. Hammashoidoissa meillä on käytössä korkeatasoinen hammasröntgen. Teemme myös kirurgisia hampaiden poistoja.

Perus­terveydenhoito

Rokotukset, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja sairauksien tutkiminen ja hoito.

Hoitaja-ajat

Hoitaja-aika on käynti ammattitaitoisella hoitajallamme esimerkiksi lemmikin kynsienleikkausta, korvakarvojen nyppimistä tai anaalirauhasten tyhjennystä varten.

Ruokatilaus

Koiran- ja kissanruoat kätevästi WasaVetiltä