SYDÄNSAIRAUDET ovat tavallisia lemmikeillä. Olemme niihin erikoistunut klinikka. Eläinlääkäreinämme ovat Andrea Gladuli ja Satu Rajala. Andrealla on kennelliiton jalostustarkastus tutkimukset, Sadulla kissaliiton ja PawPeds oikeudet. Eli molemmat tekevät sydänultraäänitutkimuksia. Andreakselle on tietyt päivät, kun taas Sadulle aikoja on joka viikko.

Varatkaa aika 06- 312 1112.

Klinikallamme on sydänultraäänilaite, EKG ja HOLTER tutkimusmahdollisuudet. Teemme yhteistyötä alueen muiden eläinlääkärien kanssa ja otamme mielellään vastaan myös lähetepotilaita antamalle tutkimusraportin omistajan luvalla lähettäneelle eläinlääkärille.

Andrea Gladulilla on sekä kennelliiton että kissaliiton oikeudet tehdä myös viralliset seulontatestit jalostuseläimille.

TERVEET, MUTTA SAIRAUDELLE ALTTIIT KOIRAT: Tietyissä roduissa on hyvä tutkituttaa lemmikki jo ajoissa ennen sydänsairauden ilmenemistä. Tällaisia rotuja ovat mm. Boxer, Cavalier kingcharlesinspanieli, chihuahuat, Dobermanni, Newfoundlandinkoira ja Tanskandoggi. Lisää aiheesta www.kennellitto.fi  Lisäksi sydänsairauksille alttiita rotuja ovat irlanninsusikoira, saluki, bullterrieri, suomenajokoira jne. Dobermannit suositellaan tutkittavaksi ensimmäisen kerran 2-4 vuoden ikäisenä (ultra ja holter), tanskandogit 3 vuoden ikäisenä (ultra ja EKG) sekä irlanninsusikoirat 4 vuoden ikäisenä ( ultra, EKG, joskus holter).

TERVEET, MUTTA SAIRAUDELLE ALTTIIT KISSAT: Myös kissoille tehdään ennaltaehkäiseviä sydänultraäänitutkimuksia. Kissoilla sydänsairaudet voivat olla piilevän vaarallisia, koska niitä on toisinaan vaikea havaita ulospäin.  Tietyn rotuiset kissat kannattaa tutkituttaa jo ennaltaehkäisevästi . Tällaisia rotuja ovat esimerkiksi: Maine Coon, pyhä birma, siperiankissa, spfinx, ragdoll, norjalainen metsäkissa, brittish shorthair, persialainen, bengali ja siamilainen. Jalostukseen käytettävät kissat tutkitaan ennen jalostusta jo yhden vuoden ikäisenä Paw Peds suositusten mukaisesti kuuden vuoden ikään asti. Oireettomat lemmikkikissat suositellaan tutkittavaksi esimerkiksi kolmen ja viiden vuoden iässä.

SIVUÄÄÄNELLISET JA OIREELLISET LEMMIKIT kannattaa tutkituttaa jos koirallasi tai kissallasi on:

LINKKI sähköiseen lähetteeseen, jos koirasi on tulossa viralliseen sydänultraukseen;  https://www.kennelliitto.fi/omakoira-palvelu/sahkoinen-lahete

LINKKI jos tulet kissasi kanssa viralliseen sydänultraukseen. Täytä lomake ja tuo se mukanasi; www.pawpeds.com/healthprogrammes/HCM-form.pdf

Jos linkki ei toimi löydät tiedoston osoitteesta: https://pawpeds.com/healthprogrammes/hcmtest.html   (kopioi nettisivu)