Olemme avoinna viikot 43-44 ja 47-48 ma-pe 9-17
Hammastutkimukset aloitetaan pentuvaiheessa purennan tarkistamisella. Mahdolliset purentaviat pitäisi havaita jo pentuvaiheessa. Pennuilla seurataan myös maitohampaiden poistumista ja pysyvien hampaiden ilmestymistä. Joskus maitohampaita täytyy poistaa pysyvien hampaiden tieltä.
Hampaiden kunto tarkistetaan yleensä jokaisella rokotuskäynnillä. Kun lemmikille alkaa kertyä hammaskiveä, on viimeistään aika perusteellisempaan hammashoitoon.
Ammattimainen hammaskivenpoisto tehdään inhalaationarkoosissa, jolloin narkoosikaasut annostellaan henkitorveen laitetun tuubin kautta. Tämä tuubi estää bakteerien ja hammaskivenpalojen pääsyn lemmikin hengitysteihin.
Koska hampaiden terveyttä ei hereilläolevalla eläimellä pysty luotettavasti arvioimaan, eläin nukutetaan hammaskivenpoistoon ja samalla tehdään myös hampaiden kunnon arvionti. Käytössä on ientaskumittari, jolla mitataan ientaskujen syvyys ja mahdollinen luukato huonon hampaan ympärillä. Tarvittaessa voidaan ottaa hammasröntgenkuvat diagnoosin varmistamiseksi. Tavallisimmat löydökset ovat parodontiitti ja hammasmurtumat, lisäksi kissoilla hammassyöpymät.
Wasavetissä suun löydökset merkitään hammaskarttaan, jonka omistaja saa halutessaan mukaan.
Yleensä hammaskiveä alkaa kerääntyä aikuisiällä. Lemmikki tuodaan paastonneena klinikan ohjeen mukaan hammaskivenpoistoon.
Eläin rauhoitetaan ja jätetään klinikalle sovituksi ajaksi. Hammaskivenpoisto tehdään yleensä inhalaatioanestesiassa. Hammaskivi poistetaan ultraäänilaitteella ja hampaat kiillotetaan. Hammaskivi poistetaan usein hygieniasyistä myös muiden hammastoimenpiteiden yhteydessä.
Pysyviä hampaita poistetaan seuraavista syistä: ne ovat irtonaisia, tulehtuneita, syöpyneitä tai murtuneita. Lemmikki kärsii viallisista hampaista ja saattaa potea jatkuvaa hammaskipua. Silloin särkevä hammas on syytä poistaa. Tarvittaessa käytämme hammasröntgeniä apuna hampaidenpoistoissa diagnostiseen kuvantamiseen.
Normaalisti pennuilla maitohampaat irtoavat itsestään, kun pysyvät hampaat alkavat tulla esille. Hampaat vaihtuvat noin 5-6 kk ikään mennessä. Tietyillä koiraroduilla maitohampaat eivät irtoa normaalisti uusien pysyvien hampaiden ilmaannuttua. Pennut ovat usein 5-6 kuukauden ikäisiä, kun ne tulevat maitohampaiden poistoon.
Usein on suotavaa käydä näyttämässä pentua eläinlääkärille, jos epäilee ongelmia maitohampaiden irtoamisessa.
Kun lemmikki tulee hammashoitoon, sille tehdään aina hammaskartoitus ja arvioidaan purenta. Hammaskartoitusta tehtäessä jokaisen hampaan kunto käydään yksitellen läpi, jolloin saadaan kokonaiskuva suun tilasta. Toisinaan myös hammasröntgenkuvausta voidaan käyttää hampaan kuntokartoituksessa.
Jos et ole varma, mikä toimenpide sinun tulee varata, soitathan meille.
Ammattitaitoista ja asiakaslähtöistä palvelua. Hoidamme koiria, kissoja, kaneja, frettejä ja pienjyrsijöitä. Tutustu palveluihimme alta!
Missä tilanteissa sydämen ultraäänitutkimus on tarpeen? On tärkeää tunnistaa sydänsairaudet ajoissa lemmikin hyvän elämänlaadun varmistamiseksi.
Teemme pehmytkudosleikkauksia, vatsaonteloleikkauksia, kasvainten poistoja sekä ihokirurgisia toimenpiteitä. Osan leikkauksista teemme tähystyksellä.
Rokotukset, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja sairauksien tutkiminen ja hoito.
Hoitaja-aika on käynti ammattitaitoisella hoitajallamme.
Koiran- ja kissanruoat kätevästi WasaVetiltä
Suorakorvauspalvelut
Hautauspalvelut